MELAMAJAVAT RY

« Edellinen | Seuraava »

Latoluodon uittotupa ja taukopaikka

 

Kokemäenjoella Melamajavien melontareittien varrella Latoluodossa sijaitsee entinen uittotupa, jonka Melamajavat on vuokrannut Porin kaupungilta retkeilytukikohdaksi melojien käyttöön.

Tupaa ja sen ympäristöä aloitettiin kunnostamaan kesällä 2013, mutta korjaustyö jäi kesken vastuuhenkilön sairastuttua. Syksyllä 2015 seuran aktiivit herättivät uudelleen henkiin ajatuksen tuvan kunnostamisesta. Tuvalle tehtiin kaksi eri kartoitusretkeä asiantuntijoiden kanssa. Kartoituksien perusteella oli selvää, että tupa vaatii mittavia toimenpiteitä (kuten katon korjaus) ollakseen riittävän turvallinen retkeilykäyttöön. Resurssien ja rahoituksen puuttuessa riittäviä korjaustöitä ei toistaiseksi pystytä toteuttamaan.

Tilanne keväällä 2016

Tuvan kunnostuksen sijaan aktiivit päättivät keskittää energiansa luodakseen puitteet retkeilijöitä palvelevalle taukopaikalle. Luonnonsuojelualueiden rauhoitusmääräyksiä valvovalta ELY-keskukselta on saatu lupa rakennuksen ympäristön raivaamiseen sekä tulentekopaikan rakentamiseen tuvan pihapiiriin. Myös laituria ja rantautumispaikkaa voidaan kunnostaa luonnonsuojelumääräysten estämättä. Tavoitteesen pyritään pääseemään järjestämällä kesän 2016 aikana useampia vapaaehtoisvoimin toteutettavia talkoita.

Nykypuitteet

Rannassa on laituri ja tuvan pihassa pöytä ja tuolit.

 

 

 

 

 

 

Lisätietoa

Projektia koordinoivat Liisa Nummelin ja Paula Gröhn. Lisätietoa projektista saat sähköpostitse osoitteesta paula@melamajavat.fi.

Linkit

Latoluodon tuvan sijainti (kartalla kohdassa Selkäluoto)

RAPORTIT

Muistio_katselmuksesta_20-11-2015.pdf (PDF-dokumentti, 953 kt)
 
Päivitetty 15.2.2017

OSALLISTU JA VAIKUTA

Toimintamme pyörii pääasiassa vapaaehtoistyöllä, rakkaudesta lajiin! Tule mukaan jäsentoimintaan ja vaikuta seuran kehitykseen. Voit myös jättää meille palautetta ja kehitysideoita. Siirry palautelomakkeelle »


YHTEYSTIEDOT

Hevosluodon melontavaja
Hevosluodontie, 28100 Pori (tien päässä)
Puh. 050 5208 033 vajan ollessa auki

Siirry yhteydenottolomakkeelle »


AUKIOLOAJAT

Vaja on avoinna vuokraajille kesäkuusta elokuuhun. Jäsenenä voit lunastaa avaimen ja hyödyntää vajaa ympäri vuoden.

Aukioloajat yhteystiedot-sivulla »


FACEBOOK

Jäsenillä on Facebookissa oma ryhmä, jossa voit etsiä seuraa melontaretkille sekä suunnitella retkiä ja tapahtumia.

Mennäänkö melomaan -ryhmä »