MELAMAJAVAT RY

KOVA VIRTA VOI VAIKEUTTAA SILTOJEN ALITUKSIA

Julkaistu 13.6.2021
 

VOIMAKAS VIRTAUS AIHEUTTAA HAASTEITA HEVOSLUODONTIEN SILTOJEN ALITUKSESSA

Joen vedenkorkeus ja virtaama ovat vaihdelleet kuluneena kautena suuresti. Tämä on aiheuttanut haasteita erityisesti Hevosluodontien siltojen alituksessa. Jokea on myös ruopattu viime syksynä, joka on voinut vaikuttaa veden virtaukseen.

Reittiä suunnitellessa tulee huomioida vesitilanne ja virtaukset. Korkean veden aikaan usein myös virtaus on voimakas ja  esimerkiksi Hevosluodontien siltojen alitukset Huvilajuovalla eivät onnistu aloittelijoilta. Jopa kokeneetkin melojat ovat voineet joutua ohittaa sillan rannan kautta kajakkia kantaen.

Voimakkaan virtaaman aikaan suosittelemme lähtöä isolta laiturilta/laiturin vierestä rannasta suoraan kohti kaupunkia, sillä virtaus vie kajakin yllättävän nopeasti kohti Niittäjäsiltaa ja aiheuttaa jopa vaaratilanteen. Voit kysyä tarvittaessa sillan alituksista muilta melamajavilta tai vajan työntekijöiltä. Mikäli Hevosluodontien siltojen alitus on liian haastavaa,  lähtölaiturilla varoituskyltti kovasta virtauksesta. Varoituskyltti on melojien apuna toki sillä oletuksella, ettei se ole joutunut esim. ilkivallan kohteeksi..

Melonta tapahtuu omalla vastuulla, ollaan turvallisesti liikkeellä!

 
Päivitetty 13.6.2021

OSALLISTU JA VAIKUTA

Toimintamme pyörii pääasiassa vapaaehtoistyöllä, rakkaudesta lajiin! Tule mukaan jäsentoimintaan ja vaikuta seuran kehitykseen. Voit myös jättää meille palautetta ja kehitysideoita. Siirry palautelomakkeelle »


YHTEYSTIEDOT

Hevosluodon melontavaja
Hevosluodontie, 28100 Pori (tien päässä)
Puh. 050 5208 033 vajan ollessa auki

Siirry yhteydenottolomakkeelle »


AUKIOLOAJAT

Vaja on avoinna vuokraajille kesäkuusta elokuuhun. Jäsenenä voit lunastaa avaimen ja hyödyntää vajaa ympäri vuoden.

Aukioloajat yhteystiedot-sivulla »


FACEBOOK

Jäsenillä on Facebookissa oma ryhmä, jossa voit etsiä seuraa melontaretkille sekä suunnitella retkiä ja tapahtumia.

Mennäänkö melomaan -ryhmä »