MELAMAJAVAT RY

« Edellinen | Seuraava »

RATAMELONNAN MASTERSEIDEN SM-KISOISTA 4 MITALIA EHONIEMELLE

Julkaistu 11.7.2021, päivitetty 12.7.2021
 

Viikonloppuna kisattiin Lahdessa nuorten ja mastermelojien suomenmestaruuksista ratamelonnassa. Melamajavia kilpailussa edusti kajakkiyksiköiden M50-sarjassa Petteri Ehoniemi, joka on siirtynyt tänä vuonna ”majavaväreihin” Euran Kanoottiklubista. Petteri voitti SM-kultaa M50-sarjan 200, 500 ja 5000 metrillä sekä sijoittui hopealle 1000 metrillä. Petteri kävi kovaa kilpailua erityisesti Saaristomeren Melojien Jussi Wallinin kanssa ja lopulta voitto kolmella matkalla oli Ehoniemen paras henkilökohtainen saldo melontauran aikana. Onnittelut Petterille! Ehoniemen tuntoja vedoista löytyy alta, kokonaistulokset löytyvät Vesisamoilijoiden sivuilta:

https://www.vesisamoilijat.fi/ratamelonta/tulosarkisto

Melamajavien kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna Salossa maratonmelonnan SM-kilpailuissa. Melamajavia edustavat kilpailussa yksikkömatkoilla Davide Bottieri (M23, M yl.), Petteri Ehoniemi (M50, M yl.), Raimo Naskali (M65), Markku Savolainen (M65) ja Emmi Puputti-Vehkalahti (N35, N yl.). Kilpailu on samalla ”testi” ajatellen Salon ensi vuoden SM-kisaviikkoa, johon myös maratonmelonta tulee kuulumaan.

----

Ehoniemen tunnelmia vedoista..

Näin masterurheilijana alkaa olemaan remppaa jo kropassa, mutta sain tälle kaudelle ehjän harjoittelukauden tehtyä. Tosin viimevuosien jänteitten ja lihasten repeytymät pakottivat kuntosalilla maksimivoiman ja räjähtävän voiman harjoitusten lähes kokonaan pois jättämisen, joten se näkyi kyllä nyt hieman ajoissa. Joka tapauksessa sain hyvän vireen kesälle ja luotto oli 200m ja 500m matkoille niissä ei juurikaan mitään taktiikkaa ole kuin paukusta täysiä maaliin. Ero kilpakumppaneihin tuli tasasesti matkalla.

Lauantain 5000m olikin sitten moninainen veto, tiesin jo etukäteen Valliinin (Jussi Vallin Saaristomeren Melojista) olevan kovin haaste ja tunsin hänen taktiikkansa. Olemmehan meloneet yhdessä kaksikolla toista tuhatta kilometriä. Katsoin parhaakseni kovan alkuvauhdin ja koitin hiillostaa Jussia jo alussa, mutta Jussi pysyi tapansa mukaan hyvin beesillä. Kokeilin jopa ensimmäisellä kierroksella kuinka hyvin Jussi saa nuoltua kaarreliput. Itselläni on erikoisvalmisteinen peräsin joka on todella herkkä ja kääntää hyvin. Joten sain sisäkurvin nuoltua tiukasti ja kiskoin sen minkä pääsin, mutta ei toivottua tulosta, joten oli vaihdettava suunnitelmaa. Monien vaiheiden ja lopun kirin jälkeen lopulta ylitin maalilinjan noin kajakin mitalla Valliniin nähden. Näin ollen saavutin elämäni ensimmäisen 5km voiton, aina on vastaavassa tilanteessa käynyt Jussin kanssa toisin päin.

Viikonlopun viimeinen veto oli taas suora matka eli se kaikista raain 1000m suoraa ja täysiä taistelua maitohappokylpyä vastaa. Tiesin jo etukäteen tämän olevan heikoin osa-alue, mutta koitin Mietaan opein "sukkeroida itseni hurmokseen". Matka on vaan kärsittävä kyllä se on kaikille yhtä paha. Olimme Jussin kanssa taas vierekkäin keskiradoilla ennakkosuosikkeina. Pumppu takoo lähtölinjassa, kroppa kehittää adrenaliinia, lähtökomenta kuuluu kajuttimista ja kilometri suoraa pallorivien reunustavaa kiitorataa edessä. Kiihdytämme Jussin kanssa rintarinnan ja erkanemme muista... 300m melottu 4 radalla valkea kajakki näkyy silmäkulmassani erkanevan, kauhu alkaa nousemaan. On vastattava vauhdinmuutokseen lisään tahtia keuhkot jo puuskuttaa rajusti. Matka jatkuu 400-600m ja Jussi on takonut muutaman kajakin mitan eroa. En voi vastata vielä koska pelkään totaalisen hyytymisen iskevän silloin viimeisellä neljänneksellä. Saavutaan viimeiselle 250 matkalle eroa on jo 5-6s nyt on pistettävä loppukiriin kaikki peliin, vaikka taju lähtisi. Keuhkot vinkuu happivaje on valtaisa, mutta kärsimys on kohta ohi. Loppumatka kumminkin tullaan tasan samalla erolla eli ei enempää tappiota mutta ei kurota kiinnikkään. Joten viikonlopun viimeinen veto himmeni hopealle. Mutta 5km kulta käänsi saldon itselleni kautta aikojen kovimmaksi henkilökohtaisissa kisoissa. Tästä jatketaan ensi viikonloppuna kisattaviin maratonmelonnan SM karkeloihin jonne saamekin seurasta jo ison iskukykyisen joukkueen.

 
Päivitetty 12.7.2021

OSALLISTU JA VAIKUTA

Toimintamme pyörii pääasiassa vapaaehtoistyöllä, rakkaudesta lajiin! Tule mukaan jäsentoimintaan ja vaikuta seuran kehitykseen. Voit myös jättää meille palautetta ja kehitysideoita. Siirry palautelomakkeelle »


YHTEYSTIEDOT

Hevosluodon melontavaja
Hevosluodontie, 28100 Pori (tien päässä)
Puh. 050 5208 033 vajan ollessa auki

Siirry yhteydenottolomakkeelle »


AUKIOLOAJAT

Vaja on avoinna vuokraajille kesäkuusta elokuuhun. Jäsenenä voit lunastaa avaimen ja hyödyntää vajaa ympäri vuoden.

Aukioloajat yhteystiedot-sivulla »


FACEBOOK

Jäsenillä on Facebookissa oma ryhmä, jossa voit etsiä seuraa melontaretkille sekä suunnitella retkiä ja tapahtumia.

Mennäänkö melomaan -ryhmä »