MELAMAJAVAT RY

MENESTYSTÄ MARATONMELONNAN SM-KILPAILUSSA

Julkaistu 18.7.2021
 

Maratonmelonnan suomenmestaruudet ratkottiin viikonloppuna Salossa. Yksikkömatkat melottiin lauantaina helteisessä kelissä, mutta sunnuntain kaksikkomatkoilla haasteena oli tuuli ja aallokko. Kilpailumatka oli  21 km, johon sisältyi 6 kanto-osuutta. Yli 65-vuotiailla melojilla matka oli 15 km ilman kantoja.

Kilpailu sisälsi maratonmelonnalle tyypillisiä jännittäviäkin käänteitä. Kaatumisia nähtiin esimerkiksi lauantaina lähdössä ja kanto-osuuksilla, jossa rantautuminen melko syvään rantaan aiheutti monelle yllätyksen. Kilpailu oli niin kilpailijoille kuin järjestäjillekin ”testi” ajatellen ensi vuotta, sillä Salossa järjestetään SM-kisaviikko 2022, jossa myös maratonmelonta tulee olemaan mukana!

Lauantain yksikkömatkoilta melamajavien ”ehkä suurimpina” tuliaisina olivat yleisen SM-hopeat Davide Bottierille ja Emmi Puputti-Vehkalahdelle. Miehissä kilpailun voiton vei KaMen Niko Keskinen (1.37.53), mutta Bottieri meloi kärkiryhmässä kilpailun ajan. Lopulta Bottierilla oli erittäin kova kilpailu toisesta sijasta Merimelojien Eero Luoman kanssa, joka ratkesi Davin hyväksi jännittävässä loppukirissä. Naisten sarjassa kilpailua johti alusta loppuun ylivoimaisesti TaVin Nina Riosa  (1.40.07). Melamajavien Emmi Puputti-Vehkalahti meloi tasaisella suorituksella yleisen sarjan hopeaa ajalla 1.50.55.

Maratonmelonnan säännöt mahdollistavat, että samalla suorituksella voi osallistua yleisen sarjan lisäksi master- tai nuorten kilpailuun. Tämä mahdollisti sen, että  Bottieri toi mukaan myös M23-sarjan hopeaa ja Puputti-Vehkalahti N35-sarjan SM-kultaa. M50-sarjassa Petteri Ehoniemi meloi SM-hopeaa (1.49.40) ja sijoittui yleisessä sarjassa 6.sijalle. M65-sarjassa majaville tuli tuplapotti, sillä Markku Savolainen meloi suomenmestaruuteen ajalla 1.21.56 ja Raimo Naskali sijoittui vahvalla suorituksella hopealle (1.26.02). M65-sarjan miehet rutistivat haastavasta kelistä huolimatta vielä sunnuntaina kaksikolla SM-kultaa!

Kaikki tulokset ovat nähtävillä Tampereen Vihurin sivuilla: https://www.vihuri.info/tulokset-17-18-7-2021/   

Onnittelut hienoista suorituksista!

 
Päivitetty 18.7.2021

OSALLISTU JA VAIKUTA

Toimintamme pyörii pääasiassa vapaaehtoistyöllä, rakkaudesta lajiin! Tule mukaan jäsentoimintaan ja vaikuta seuran kehitykseen. Voit myös jättää meille palautetta ja kehitysideoita. Siirry palautelomakkeelle »


YHTEYSTIEDOT

Hevosluodon melontavaja
Hevosluodontie, 28100 Pori (tien päässä)
Puh. 050 5208 033 vajan ollessa auki

Siirry yhteydenottolomakkeelle »


AUKIOLOAJAT

Vaja on avoinna vuokraajille kesäkuusta elokuuhun. Jäsenenä voit lunastaa avaimen ja hyödyntää vajaa ympäri vuoden.

Aukioloajat yhteystiedot-sivulla »


FACEBOOK

Jäsenillä on Facebookissa oma ryhmä, jossa voit etsiä seuraa melontaretkille sekä suunnitella retkiä ja tapahtumia.

Mennäänkö melomaan -ryhmä »