MELAMAJAVAT RY

PORIN SM-MARATON MELOTTU

Julkaistu 21.8.2023
 

Maratonmelonnan miehistökajakkien ja sekaparien SM-kilpailut käytiin viikonloppuna Porissa. Kilpailu melottiin kierroskilpailuna Melamajavien vajan ja Kirjurinluodon edustalla, nuoremmilla melojilla oli käytössään lyhyempi reitti.  Päivät saatiin nauttia aurinkoisessa, lämpimässä alkusyksyn säässä ja starteissa oli kahden päivän aikana ennätykselliset, hieman yli 120 osallistujaa.  Tapahtumasta tehtiin ensimmäistä kertaa myös livestream Melamajavien YouTube—kanavalla, minkä lisäksi Melamajavien sauna valmistui juuri sopivasti ennen kisoja.  Saunassa huuhdottiinkin hiet ja käytiin jälkipelit kisan jälkeen. Sauna oli kovassa käytössä molemmat kilpailupäivät, viimeisimpiä saunojia jouduttiin jopa oikein maanittelemaan pois! Osa ei lähtenyt siltikään, ja savu nousi saunan piipusta vielä illallakin.. Ja mikäs siinä, kyl Poris vaa mukavaa o!  

Lauantaina melottiin 16-vuotiaiden poikien ja tyttöjen NMK-kilpailu sekä miesten kajakkikaksikoiden SM-kilpailu. Miesten yleisen sarjan (20 km) voitto meni parille Alex Barta-Eero Luoma (Merimelojat). Melamajavien Dmytro Rohozhyn ja Pirkka-Melojien Tommi Ritala meloivat hopealle noin 13 sekunnin erolla voittajapariin. Masters-puolella Raimo Naskali meloi Lasse Tynkkysen (HeJy) kanssa M65-sarjan voittoon. Lauantain Suomen Cupin matkoilla nähtiin paljon Melamajavien värejä, sillä T12-sarjassa oli mukana kaksi majavajunnumiehistöä (Neea Bragge- Heta Vehkalahti, Elli Bragge – Sofia Aaltonen). Lisäksi 7-vuotias Hilma Vehkalahti hyppäsi MIX12-sarjaan Vanajaveden Vesikoiden Henrik Virolaisen pariksi vain 20 min varoitusajalla. Nopea ja rohkea veto, sillä Hilma ei ollut aiemmin melonut kilpaa! Kilpailussa oli mukana ensimmäistä kertaa myös Special Olympics-melojat, hienoa saada lisää osallistujia maratonkilpailuihin!

Sunnuntaina melottiin sekaparien SM-kilpailu (16 km) ja NMK-kilpailu (12 km), joista ei tilanteita puuttunut. Aikuisten sekaparikilpailu sai uuden, Melamajavien kannalta harmittavan käänteen noin 11 kilometrin kohdalla. Selkeässä johdossa olevien Emmi Puputti-Vehkalahden ja Dmytro Rohozhynin peräsin sai osuman kanto-osuudella toiseksi viimeisellä kierroksella. Viimeiset viisi kilometriä pari meloi Kokemäenjoen vehmaiden rantapuskien kautta, ja kultamitali meni sivu suun. Melamajaviin saatiin kuitenkin kaikesta huolimatta osittainen voitto, sillä Eero Luoman (Merimelojat) parina melova Eveliina Luoma edustaa ensimmäistä kautta Melamajavia. Emmi ja Dima sijoittui lopulta kolmanneksi. Melamajavien Markku Savolainen – Riitta Antila meloivat sijalle 6.

”Heräsiks? Tuutko melomaan 12 kilsaa heti, nyt tarvitaan pari KaMen kaksikkoon. Minuutti aikaa miettiä”. Lauri Kyhä sai nopean herätyksen sunnuntaina, sillä hänet hälytettiin sekaparien NMK-lähtöön parin tunnin varoitusajalla. Kangasalan Melojien kaksikkoon oli tullut äkillinen poisjääminen ja kaksikkoon tarvittiin nopeasti varamelojaa. Vaikka kilpailustartti oli Laurille ensimmäinen, Lauri ja Sonja meloivat erittäin vahvan vedon! Valitettavasti NMK-sarjassa tapahtui virheellinen valinta reitillä, hatunnosto Laurille(kin) siitä huolimatta!

Melamajavien aktiivinen nuorisotoiminta näkyi joella ja palkintokorokkeella Suomen Cupin yksikkömatkoilla myös sunnuntaina. Kajakkiyksiköiden T10-sarjassa (2 km) Neea Bragge meloi toiseksi ja vasta 8-vuotias Elli Bragge pronssille.  Vahvat suoritukset nähtiin lisäksi Melamajavien Ilona Viitasella (T14, 6 km: 6.), ja Sofia Aaltosella (T12, 3 km: 4.), kilpailu oli myös Sofialle ensimmäinen. Myös Heta ja Hilma Vehkalahti meloivat reippaina T10-sarjan yksikkökisassa.  Suomen Cupin yksikkömatkoilla kokeneemman kaartin puolella olivat liikkeellä Raimo Naskali (M60, 1.) sekä Juha Vihervaara (kunto).

Kilpailujärjestelyt vaativat paljon työtä niin ennalta, kisapäivinä kuin jälkikäteen. Motivoitunut talkooväki sai yhdessä aikaan hienon kilpailutapahtuman, olemme valtavan kiitollisia ja onnellisia majavaperheen toiminnasta ja ponnisteluista. Ja talkoohanskoja ei kannata laittaa vielä naulaan, sillä ensi vuodeksi on jo tullut ilmoittautumisia ! Virallisemmat ilmoittautumiset aukeaa myöhemmin starttiin.fi-osoitteessa. Klapit on jo tehty, dronesta vielä haaveillaan... 

 

Tulokset löydät kilpailusivuilta: https://www.melamajavat.fi/kilpailu/maratonmelonnan_miehistojen_seka_sekaparien_sm__ja_nmk_kilpailut_seka_suomen_cup19_2082023_654#anchor

ja halutessasi pääset vielä kisatunnelmiin klikkaamalla Melamajavien YouTube-kanavalle:

 

Lämmin kiitos tukijoillemme:

Porin Leipä, Nams, Lääkärikeskus Karhulinna, Satakunnan Osuuskauppa, Isokarhun Hammas, Pick'n Pay, Pilkedesing, Liikuttaja Mona Koski, Suomen Sanser, Hackleberry, Gigantti Pori

 

 
Päivitetty 21.8.2023

OSALLISTU JA VAIKUTA

Toimintamme pyörii pääasiassa vapaaehtoistyöllä, rakkaudesta lajiin! Tule mukaan jäsentoimintaan ja vaikuta seuran kehitykseen. Voit myös jättää meille palautetta ja kehitysideoita. Siirry palautelomakkeelle »


YHTEYSTIEDOT

Hevosluodon melontavaja
Hevosluodontie, 28100 Pori (tien päässä)
Puh. 050 5208 033 vajan ollessa auki

Siirry yhteydenottolomakkeelle »


AUKIOLOAJAT

Vaja on avoinna vuokraajille kesäkuusta elokuuhun. Jäsenenä voit lunastaa avaimen ja hyödyntää vajaa ympäri vuoden.

Aukioloajat yhteystiedot-sivulla »


FACEBOOK

Jäsenillä on Facebookissa oma ryhmä, jossa voit etsiä seuraa melontaretkille sekä suunnitella retkiä ja tapahtumia.

Mennäänkö melomaan -ryhmä »