MELAMAJAVAT RY

EURAJOKI-MELONTA 22.5.2021

la 22.05.2021 - la 22.05.2021
HUOM! Tämä tapahtuma on mennyt.
 

Tervetuloa melomaan puhtaan veden puolesta!


Panelia – Ruikan Mylly Eura – Eurajoki


Perinteinen Eurajoki-melonta täyttää tänä vuonna 21 vuotta. Melonta järjestetään lauantaina 22.5. Lähtö on klo 10.30 Panelian voimalaitoksen alapuolelta (Panelian vanha jätevedenpuhdistamo, käynti Kaskistontien (10) puolelta, Eura). Paikalle on opastus.


Eurajoki -melonta on kansanmelonta, jossa melojat ja yleisö haluavat kiinnittää huomiota joen arvokkaaseen luontoon ja maisemaan sekä veden laatuun ja joen tuottamiin virkistäytymismahdollisuuksiin. Puhdas jokivesi on tärkeä myös Rauman kaupungille, Etelä-Satakunnan teollisuudelle ja maataloudelle. Eurajoen vesi ja luonto ovat koko seudulle ensiarvoisen tärkeitä! Tämän vuoden melonnan teemana on ”Vapautetaan Eurajoen virrat vaellusesteet ovat historiaa”.


Melottavan reitin pituus on n. 12,5 km. Melonta suuntautuu alavirtaan ja on luonteeltaan helppoa, lähes kosketonta retkimelontaa. Se soveltuu myös aloittelijoille. Matkan aikana pysähdellään ja aikaa on varattu jokiluonnon havainnoinnille. Retkellä on mukana ympäristö- ja luontoasiantuntijoita. Melontaa ohjaavat Euran Kanoottiklubin retkimelonnan asiantuntijat. Huom! Ota mukaan vaihtovaatteet suljettavaan muovipussiin ja samoin puhelin suljettavaan muovipussiin. Meloessa muovipussissa oleva puhelin pitää laittaa vetoketjulliseen taskuun.
Järjestäjät toivovat, että myös jokivarressa asuvat huomioisivat Eurajoki-melonnan! Melontaa voi seurata mm. Kohnantien (Eura) ja Myllykiventien (Eurajoki) silloilta.
Perillä Ruikan Myllyllä (os. Huhdantie 167, Eurajoki) ollaan klo 13.00 –14.00.
Maalipaikalla on ohjelmaa ja Myllyn emännällä on tarjottavaa. Varaa mukaan siis käteistä rahaa.
Jos koronarajoitukset sallivat, järjestetään Myllyllä paneelikeskustelu klo 14.00 – 15.00. Teemana on  "Vapautetaan Eurajoen virrat – vaellusesteet ovat historiaa”. Paikalla on useita vaelluskala -asiantuntijoita.


Omalla kajakilla melova voi tulla lähtöpaikalle ilman ennakkoilmoittautumista.


Kanoottiklubilta on lainattavissa kajakkeja. Klubin kajakeista on tehtävä ennakkovaraus viimeistään torstaina 20.5. Kajakkien ennakkovaraukset Kirsi-Marja Lähteenoja, kirsi.lahteenoja@gmail.com, p.0400998867.


Yhteyshenkilöt: Petri Kulmala, petrit.kulmala@dnainternet.net, p. 0500590089 (Kanoottiklubi ) ja Seppo Varjonen, sevarjo@saunalahti.fi , p. 050 5607357 (Vesiensuojeluyhdistys ja Ympäristöseura).


Melontatapahtuman tarkempi ohjelma päivitetään Eurajoen vesiensuojeluyhdistyksen kotisivuille www.evsy.fi>


Järj. Euran Kanoottiklubi ry, Eurajoen vesiensuojeluyhdistys ry,  Ala-Satakunnan Ympäristöseura ry .

 
Päivitetty 6.5.2021

OSALLISTU JA VAIKUTA

Toimintamme pyörii pääasiassa vapaaehtoistyöllä, rakkaudesta lajiin! Tule mukaan jäsentoimintaan ja vaikuta seuran kehitykseen. Voit myös jättää meille palautetta ja kehitysideoita. Siirry palautelomakkeelle »


YHTEYSTIEDOT

Hevosluodon melontavaja
Hevosluodontie, 28100 Pori (tien päässä)
Puh. 050 5208 033 vajan ollessa auki

Siirry yhteydenottolomakkeelle »


AUKIOLOAJAT

Vaja on avoinna vuokraajille kesäkuusta elokuuhun. Jäsenenä voit lunastaa avaimen ja hyödyntää vajaa ympäri vuoden.

Aukioloajat yhteystiedot-sivulla »


FACEBOOK

Jäsenillä on Facebookissa oma ryhmä, jossa voit etsiä seuraa melontaretkille sekä suunnitella retkiä ja tapahtumia.

Mennäänkö melomaan -ryhmä »