MELAMAJAVAT RY

MELONNAN PERUSKURSSI 2.-3.8. ja 5.8.2021. KURSSI TÄYNNÄ!

Julkaistu 2.8.2021
 

KURSSI TÄYNNÄ! 

Melamajavat järjestää melonnan peruskurssin 2.-3.8 ja 5.8.2021 klo 17.00 - 21.00.  Koulutus järjestetään maanantaina 2.8. Melamajavien Hevosluodon vajalla sekä tiistaina 3.8. ja torstaina 5.8. Kappelin merimelontatukikohdassa Reposaaressa.

Kurssin hinta 100€, Melamajavien jäsenille 80€. Alaikäraja kurssille on 15 vuotta. Kurssin kesto on yhteensä kymmenen tuntia.

Sisältö noudattaa Suomen Melonta- ja soutuliiton sisältösuositusta. Peruskurssilla opetetaan turvallinen vesilläliikkuminen, melonnan ja kajakin käsittelyn perustiedot ja –taidot sekä pelastautuminen teoriassa ja kajakeilla meloen.  Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto ry:n määritelmän mukainen uimataito on melontakurssille osallistumisen edellytyksenä. 

Kurssin sisältö: 

Kalustoon tutustuminen

Kajakkiin meno ja poistuminen kajakista

Melonta eteenpäin ja taaksepäin sekä kajakin pysäyttäminen

Kajakin kääntäminen mela- ja etuperäsimellä, kaarivedolla ja kallistamalla

Kaatuminen ja poistuminen kaatuneesta kajakista sekä nouseminen takaisin kajakkiin

Pelastajana toimiminen kaatumistilanteessa

Liikkuminen kajakilla sivusuunnassa

 

Kurssilaisille jaetaan Suomen Melonta- ja Soutuliiton Opi Melomaan –opaskirjanen ja kurssitodistus. 

Varustus kurssille: Sään mukainen vaatetus, mielellään vedenpitävät vaatteet. Ei liian tiukkaa  tai paksua vaatetusta. Huom. Vaikka vesi olisikin kylmää, tekemisen meininki ja kelluntaliivit pitävät lämpimänä. Vaihtovaihteet, jotka voit vaihtaa kurssi-illan jälkeen mikäli  tarvetta. Melonta on vesiurheilulaji ja vesi roiskuu joskus. Reskutus- eli pelastautumisharjoittelussa viimeisenä iltana kastutaan kunnolla, joten silloin vaihtovaatteet on ehdoton. Myös pyyhe on hyvä olla mukana. Jalkaan kannattaa laittaa jalkineet, jotka kestävät kastumista. Aurinkoisella säällä aurinkovoide, päähine, pitkähihainen paita ja mahdollisesti aurinkolasit. Silmä- ja aurinkolasien käyttäjät: huolehtikaa lasien kiinnipysymisestä kuminauhalla tai vastaavalla.  Juomapullo ja hieman evästä.

Melontaan liittyvän varustuksen kuten kajakin, melan, aukkopeitteen ja kelluntaliivit saat käyttöösi kurssin ajan Melamajavilta.

Kouluttaja toimii melontaohjaaja Kari Valtonen.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 10  ensimmäistä.

Sitovat ilmoittautumiset Melamajavien nettisivuilta löytyvän lomakkeen kautta (sivun lopussa). Lähetämme kurssille päässeille vahvistuksen pääsystä mahdollisimman pian. Osallistumismaksu on maksettava kymmenen päivää ennen kurssia Melamajavien tilille FI 61 5701 5640 004172. Eräpäivä 23.7.2021. 

Huom! Ilmoittautumisen ja melontakoulun voi perua ja saada maksun takaisin vain sairastumisen vuoksi.  Lisätietoa kurssista voit kysellä sähköpostiosoitteesta kapu.valtonen@gmail.com tai puh. 050-5681432

 
Päivitetty 29.7.2021

OSALLISTU JA VAIKUTA

Toimintamme pyörii pääasiassa vapaaehtoistyöllä, rakkaudesta lajiin! Tule mukaan jäsentoimintaan ja vaikuta seuran kehitykseen. Voit myös jättää meille palautetta ja kehitysideoita. Siirry palautelomakkeelle »


YHTEYSTIEDOT

Hevosluodon melontavaja
Hevosluodontie, 28100 Pori (tien päässä)
Puh. 050 5208 033 vajan ollessa auki

Siirry yhteydenottolomakkeelle »


AUKIOLOAJAT

Vaja on avoinna vuokraajille kesäkuusta elokuuhun. Jäsenenä voit lunastaa avaimen ja hyödyntää vajaa ympäri vuoden.

Aukioloajat yhteystiedot-sivulla »


FACEBOOK

Jäsenillä on Facebookissa oma ryhmä, jossa voit etsiä seuraa melontaretkille sekä suunnitella retkiä ja tapahtumia.

Mennäänkö melomaan -ryhmä »