MELAMAJAVAT RY

Mitä melontakoulun jälkeen - tietysti mukaan harkkoihin!

 


Mitä melontakoulun jälkeen tai  miten voi aloittaa muuten melontaharrastuksen?

Kurssin jälkeen on mahdollista jatkaa junnuharkoissa 1-2 kertaa viikossa aina elokuulle asti. Harjoituksissa voi käydä tutustumassa kaksi kertaa ilmaiseksi. Harrastuksen jatkuessa tulisi liittyä Melamajavien jäseneksi (nuorten jäsenmaksu 15 euroa + nuorten kaluston käyttömaksu 25 euroa). Jäsen- ja käyttömaksulla saa meloa ja käyttää kalustoa koko kauden. Jäsenhakemuksen ja maksutiedot löydät täältä https://www.melamajavat.fi/jasenyys_143#anchor

Junnuharkat ovat sunnuntaisin illan suussa ( klo 16.30) sekä torstai-iltaisin klo 17.30 (muutokset mahdollisia). Ensimmäinen yhteinen harjoitus on torstaina 15.6. Harjoituksia ohjaavat Melamajavien kokeneemmat melojat sekä kesätyöntekijät. Harjoituksissa ryhmä jaetaan mahdollisuuksien mukaan eri tasoryhmiin. Melontaharjoituksissa jatketaan melontataitojen syventämistä ja liikutaan yhdessä hienoissa jokimaisemissa niin vedessä ja maalla. Vaikka harjoituksissa pidetään silmällä myös kilpailutoimintaa, harjoituksiin voi osallistua myös ilman tavoitteita ja tärkeintä onkin liikunnan ilo!

Melontakoulu on suositus harjoituksiin osallistumiselle, mutta ei välttämätön. Toiminnan kohderyhmänä noin 2012-2014 syntyneet nuoret, mutta mukaan voi tulla, vaikka olisi hieman kohderyhmän ulkopuolelta. Uimataito (25 m)  on välttämätön. Jos laji kiinnostaa, otamme uudet melonnasta kiinnostuneet nuoret mielellään mukaan mikäli paikkoja on vapaana. Ole rohkeasti yhteydessä!

Majavaliiga majavajunnuille

Harjoitusten lisäksi majavajunnuilla on mahdollisuus osallistua viikoittaiseen seurakilpailuun, Majavaliigaan https://www.melamajavat.fi/kilpailu/majavaliiga_208#anchor. Majavaliiga melotaan keskiviikkoisin ja kyseessä on jäsenille suunnattu kunto/kilpatapahtuma. Lasten/nuorten startti on n. 17.15-17.30 matkasta ja kaikkien sarjojen osallistujamäärästä riippuen. Junnujen matkana on vuoroviikoin noin 1-2 km, ja heidän "short track"-reitti kiertää vajan edessä olevaa rataa. Lähtö tapahtuu vajan edestä. Kesätyöntekijät avustavat lasten vesille menossa ja yksi kesätyöntekijä toimii turvakajakkina ainakin kauden ensimmäisissä Majavaliigoissa.  Majavaliiga ei ole ohjattu harjoitus, vaan siinä toimitaan pitkälti omatoimisesti ja ns. kilpailunomaisesti. Tämän vuoksi olisi hyvä, jos omalla  aikuisella olisi valmius avustaa junnua Majavaliigassa (välineiden valinta, vesille meno, kaluston kantaminen ym.)  Oma aikuinen voi tulla Majavaliigaan vaikka turvakajakiksi, kerro halukkuudestasi ennalta Emmille (ei vaadi jäsenyyttä aikuiselta). Majavaliiiga on mukava tapahtuma, kannattaa osallistua! Niin, ja aktiiviset liigalaiset osallistuvat myös lahjakorttien arvontaan!

Harjoituksiin ja Majavaliigaan tulisi ilmoittautua ennalta edellisenä päivänä majavajunnujen omassa Whatsapp-ryhmässä. Seuraa ryhmän Whatsappia mahdollisten muutosten, peruutuksien tms. vuoksi. Jos osallistut harjoituksiin tai Majavaliigaan ensimmäistä kertaa, ole yhteydessä nuorisotiimiin Emmiin (emmi@melamajavat.fi) viimeistään vuorokautta ennen.  Jos kyseessä on uusi junnu, pyydä toimistolta junnun lähtötietolomake ja täytä se ennen harkkoja.

Muistilista harkoisssa tarvittavista asioista: 

-          juomapullo

-          hattu, lippis tms

-           säänmukaiset urheiluvaatteet (trikoot/shortsit, paita. Mielellään ns.urheilutekstiiliä)

-          sopivat kengät: lenkkarit sekä mielellään läpsyt, Crocsit tms.  On tärkeää, että lapsilla on lenkkarit tms. kunnon kengät, sillä alkulämmittely voi sisältää esim. juoksua.

-          vaihtovaatteet 

-          pyyhe

-          pieni, helppo välipala (esim.hedelmä) kannattaa ottaa mukaan varoiksi. Karkit, keksit, energiajuomat tms.  eivät kuulu harkkojen välipalaksi.

-          Aurinkorasva tulisi levittää jo kotona valmiiksi.

Vajalla on pukukopit erikseen tytöille ja pojille. Tavarat voi jättää vajan lukittuun pukukoppiin, mutta seura ei vastaa mahdollisista kadonneista tavaroista. Vajalta löytyy ulkowc, mutta suihkua ei ole.

Tiedossa olevat muutokset 2023: su 25.6. ei harjoituksia (juhannus)

 

Ps. Ja hei, melonta on mukava yhteinen laji myös lapselle ja vanhemmalle! Halutessaan vanhempi saa osallistua harjoituksiin lapsensa kanssa, tämä on hyvä keino esim. jos lapsi on hieman nuorempi tai arempi. Tällöin vanhempaa voidaan hyödyntää ns. apukätenä ja turvakajakkina harjoituksissa. Niin, ja toivomme muutenkin aikuisia mukaan toimintaan ja jakamaan pieniä tehtäviä majavatoiminnassa – seura toimii vapaaehtoisten turvin ja osallistumalla mahdollistamme toiminnan resurssien riittävyyden.

 
Päivitetty 1.9.2023

OSALLISTU JA VAIKUTA

Toimintamme pyörii pääasiassa vapaaehtoistyöllä, rakkaudesta lajiin! Tule mukaan jäsentoimintaan ja vaikuta seuran kehitykseen. Voit myös jättää meille palautetta ja kehitysideoita. Siirry palautelomakkeelle »


YHTEYSTIEDOT

Hevosluodon melontavaja
Hevosluodontie, 28100 Pori (tien päässä)
Puh. 050 5208 033 vajan ollessa auki

Siirry yhteydenottolomakkeelle »


AUKIOLOAJAT

Vaja on avoinna vuokraajille kesäkuusta elokuuhun. Jäsenenä voit lunastaa avaimen ja hyödyntää vajaa ympäri vuoden.

Aukioloajat yhteystiedot-sivulla »


FACEBOOK

Jäsenillä on Facebookissa oma ryhmä, jossa voit etsiä seuraa melontaretkille sekä suunnitella retkiä ja tapahtumia.

Mennäänkö melomaan -ryhmä »