MELAMAJAVAT RY

Majavaliiga

 

Majavaliiga melottiin ensimmäisen kerran kesällä 2015. Majavaliigassa melottiin vuoroviikoin viiden ja kymmenen kilometrin kilpailu aina 2022 asti.

Vuodesta 2023 tapahtumaa kehitetään ja mahdollistetaan paremmin nuorten sekä kuntosarjalaisten osallistuminen. Vuonna 2023 aikuiset melovat vuoroviikoin edelleen 10 kilometrin reitillä, mutta  aikaisempi 5 km:n reitti korvataan vajan edessä melottavalla short track-kierroskilpailulla.  Nuoret melovat viikottain short track-reitillä vajan edustalla.

Kuntosarjan melojille ei oteta aikaa. Kaikkien osallistujien nimet (ja kilpasarjassa myös aika) tulevat majavaliigan tulossivuille. Jos et halua omaa nimeäsi esille, laita viestiä kilpa@melamajavat.fi.

Niin, ja hei, tiesitkö, että aktiiviset osallistujat osallistuvat urheiluliikkeen lahjakorttien arvontaan? Osallistut 30 euron lahjakortin arvontaan, mikäli melot kauden aikana viidessä Majavaliigassa. Majavajunnujen osalta tapahtuma alkaa myöhemmin, joten heille arvontaan osallistuminen vaatii kolmea Majavaliigasuoritusta. Kolmea melojaa kohti arvotaan  aina yksi lahjakortti. 

 

KILPAILUREITIT

Lähtö ja maali ovat vajan edustalla. 

Parittomat viikot (7.6.alkaen): Kymmenen kilometrin reitillä melotaan "tuttua kymppiä" . Reitti siis kulkee Raumanjuopaa alaspäin noin 4,5 km, jonka jälkeen  käännytään Huvilajuovalle. Huvilajuopalta melotaan Kirjurin- ja Polsanluodon välisen sillan alta vajalle.

Parilliset viikot (14.6.alkaen:) Short track-reitillä melotaan Niittäjäsillan takana olevalle kääntöpaikalle. Yläjuoksun kääntöpaikka on asuntomessualueen alussa. Kääntöpaikoilla on vihreät pienet kanisterit, jotka kierretään vastapäivään. Kierrosten välissä kilpasarjan osallistujilla on mahdollisuus juosta kanto-osuus vajan piha-alueen läpi, mutta tämä on toki vapaaehtoinen. Aikuiset (kilpa- sekä kuntosarjalaiset) melovat 3-4 kierrosta, nuoret 1-2 kierrosta. Yhden kierroksen pituus on noin 1 km. Reitti ja pituus tarkentuvat kevään aikana.

 

OSALLISTUMINEN JA KALUSTO

Majavaliigaan ovat tervetulleita kaikki seuran jäsenet kuntoon  katsomatta. Kilpailuun voi osallistua haluamallaan kalustolla, myös esimerkiksi retkikajakilla tai vaikkapa kaksikolla!  Tule ajoissa paikalle ja laita kalusto ym. valmiiksi, jotta olet ajoissa startissa. Vajan toimiston pöydällä on lähtölista, laita siihen nimesi ennen vesille menoa. Ruksi listalle melotko kunto- kilpa- vai nuorten sarjassa. 

Lähdöt tapahtuvat parittomina viikkona (aikuisilla 10 km, nuorilla pidempi short track-matka):

- kuntosarja  klo 17.15

-  kilpasarjan melojat (porrastetusti) n. 17.20 alk.

- nuoret klo 17.30

Parillisina viikkoina  melojat melovat lyhyttä matkaa vajan edustalla short track-radalla. Lähtöjärjestys on:

 - kilpasarja (porrastetusti) klo 17.15

-  kunto- ja nuorten sarja yhdessä

Kaikki melojat ovat startanneet aina klo 17.30 mennessä.

Aikuisilla kilpa- ja kuntosarjan melojilla Majavaliiga starttaa keskiviikkona 7.6.2023 (matkana 10 km). Nuorten osalta Majavaliiga starttaa viikkoa myöhemmin, 14.6.2023.   AIkuisilla ennakkoilmoittautumisia ei tarvita, mutta tulethan paikalle viimeistään klo 17.00, jotta ehdit lähtöön. Nuorten sarjalaisten on ilmoittauduttava Emmille.

Tapahtumassa ei ole turvavenettä tms., vaan melojat melovat omalla vastuulla. Kilpailijat ovat velvollisia auttamaan toisiaan kaatumis tms.tilanteessa. 

 

LISÄOHJEITA MAJAVAJUNNUJEN OSALLISTUMISEEN

Nuorten osalta Majavaliiga starttaa 14.6.2023. Vesitilanteen ja -virtauksen vuoksi nuorten Majavaliiga voi tulla muutoksia tai peruutus. Näistä infotaan majavajunnujen ja MeMan ilmoitustaulu-whatsapp-ryhmissä sekä Mennään melomaan-facebooryhmässä.

Kesätyöntekijät avustavat lasten vesille menossa ja yksi kesätyöntekijä toimii turvakajakkina ainakin kauden ensimmäisissä Majavaliigoissa.  Majavaliiga ei ole ohjattu harjoitus, vaan siinä toimitaan pitkälti omatoimisesti ja ns. kilpailunomaisesti. Tämän vuoksi olisi hyvä, jos omalla  aikuisella olisi valmius avustaa junnua Majavaliigassa (välineiden valinta, vesille meno, kaluston kantaminen ym.) 

Oma aikuinen voi tulla Majavaliigaan vaikka turvakajakiksi, kerro halukkuudestasi ennalta Emmille (ei vaadi jäsenyyttä aikuiselta). Muistathan ilmoittautua ed.pvänä emmi@melamajavat.fi tai majavajunnujen whatsapp-ryhmässä.

Majavaliigaa melotaan aina 9.8.asti. 

Tulokset löydät liigan omalta sivulta. Tervetuloa!

 

 
Päivitetty 1.9.2023

OSALLISTU JA VAIKUTA

Toimintamme pyörii pääasiassa vapaaehtoistyöllä, rakkaudesta lajiin! Tule mukaan jäsentoimintaan ja vaikuta seuran kehitykseen. Voit myös jättää meille palautetta ja kehitysideoita. Siirry palautelomakkeelle »


YHTEYSTIEDOT

Hevosluodon melontavaja
Hevosluodontie, 28100 Pori (tien päässä)
Puh. 050 5208 033 vajan ollessa auki

Siirry yhteydenottolomakkeelle »


AUKIOLOAJAT

Vaja on avoinna vuokraajille kesäkuusta elokuuhun. Jäsenenä voit lunastaa avaimen ja hyödyntää vajaa ympäri vuoden.

Aukioloajat yhteystiedot-sivulla »


FACEBOOK

Jäsenillä on Facebookissa oma ryhmä, jossa voit etsiä seuraa melontaretkille sekä suunnitella retkiä ja tapahtumia.

Mennäänkö melomaan -ryhmä »