MELAMAJAVAT RY

Majavaliiga

 

Majavaliiga melottiin ensimmäisen kerran kesällä 2015, tapahtumassa melottiin vuoroviikoin viiden ja kymmenen kilometrin kilpailu aina 2022 asti. Vuonna 2023 viiden kilometrin reitti korvattiin short track-kisalla ja mukaan otettiin oma sarja nuorille. Nuoret melovat viikoittain short track-reitillä vajan edustalla. Aikuisilla mukana on vuoroviikon 10 km reitti. 

Majavaliigaan voi osallistua kilpa- kunto tai nuorten sarjaan. Kuntosarjan melojille ei oteta aikaa. Kaikkien osallistujien nimet (ja kilpasarjassa myös aika) tulevat majavaliigan tulossivuille. Jos et halua omaa nimeäsi esille, laita viestiä kilpa@melamajavat.fi. 

Melontainnon lisäksi kannattaa ottaa mukaan saunavermeet, ties vaikka sauna lämpiäisi Majavaliigan päätteeksi! 

 

KILPAILUREITIT (mahd. muutoksista tiedotetaan erikseen Whatsappissa)

Lähtö ja maali ovat vajan edustalla. 

Parittomat viikot (5.6.alkaen): Kymmenen kilometrin reitillä melotaan "tuttua kymppiä" . Reitti siis kulkee Raumanjuopaa alaspäin noin 4,5 km, jonka jälkeen  käännytään Huvilajuovalle. Huvilajuovalta melotaan Kirjurin- ja Polsanluodon välisen sillan alta vajalle. Nuoret melovat "pidemmän matkan", 2-3 kierrosta vajan edustalla. 

Parilliset viikot (12.6.alkaen:) Short track-reitillä melotaan Niittäjäsillan takana olevalle kääntöpaikalle. Yläjuoksun kääntöpaikka on asuntomessualueen alussa. Kääntöpaikoilla on vihreät kanisterit, jotka kierretään vastapäivään. Kierrosten välissä kilpasarjan osallistujilla on mahdollisuus juosta kanto-osuus vajan piha-alueen läpi. Aikuiset (kilpa- sekä kuntosarjalaiset) melovat 3-4 kierrosta, nuoret 1-2 kierrosta. Yhden kierroksen pituus on noin 1 km. 

 

OSALLISTUMINEN JA KALUSTO

Majavaliigaan ovat tervetulleita kaikki seuran jäsenet kuntoon  katsomatta. Kilpailuun voi osallistua haluamallaan kalustolla, myös esimerkiksi retkikajakilla tai vaikkapa kaksikolla!  Tule ajoissa paikalle ja laita kalusto ym. valmiiksi, jotta olet ajoissa startissa. Vajan toimiston pöydällä on lähtölista ja kilpailunumerot kilpasarjaa varten.   Ennen kuin menet vesille, laita nimesi,  mahd. kilpailunro ja sarjasi lähtölistalle! Jos kilpasarjalaisten lähtö porrastetaan, tulee heidän merkitä itse lähtöjärjestys ja -väli (min/ sek) lähtölistaan. Tapahtumassa on uusia ajanottajia. Tämän vuoksi on tärkeää, että kilpamelojat huolehtivat vesillä siitä, että ovat ajallaan oikeassa lähtöjärjestyksessä. 

Lähdöt tapahtuvat parittomina viikkona (aikuisilla 10 km, nuorilla pidempi short track-matka):

- kuntosarja  klo 17.15

-  kilpasarjan melojat (porrastetusti) n. 17.20 alk.

- nuoret klo 17.30

Parillisina viikkoina  melojat melovat vajan edustalla short track-radalla. Lähtöjärjestys on:

 - kilpasarja klo 17.15

-  kunto- ja nuorten sarja yhdessä

Kaikki melojat ovat startanneet aina klo 17.30 mennessä.

Aikuisilla kilpa- ja kuntosarjan melojilla Majavaliiga starttaa keskiviikkona 5.6.2024 (matkana 10 km). Nuorten osalta Majavaliiga starttaa viikkoa myöhemmin, 12.6.2024.   AIkuisilla ennakkoilmoittautumisia ei tarvita.

Tapahtumassa ei ole turvavenettä tms., vaan melojat melovat omalla vastuulla. Kilpailijat ovat velvollisia auttamaan toisiaan kaatumis tms.tilanteessa. 

 

LISÄOHJEITA MAJAVAJUNNUJEN OSALLISTUMISEEN

Nuorten osalta Majavaliiga starttaa 12.6.2024. Vesitilanteen ja -virtauksen vuoksi nuorten Majavaliiga voi tulla muutoksia tai peruutus. Näistä infotaan majavajunnujen ja MeMan ilmoitustaulu-whatsapp-ryhmissä sekä Mennään melomaan-facebooryhmässä.

Majavaliiga ei ole ohjattu harjoitus, vaan siinä toimitaan pitkälti omatoimisesti ja ns. kilpailunomaisesti. Tämän vuoksi olisi hyvä, jos omalla  aikuisella olisi valmius avustaa junnua Majavaliigassa (välineiden valinta, vesille meno, kaluston kantaminen ym.) 

Vajan kesätyöntekijä toimii turvakajakkina tapahtumassa. Muistathan ilmoittautua ed.pvänä  Majavajunnujen whatsapp-ryhmässä.

Majavaliigaa melotaan aina 7.8.asti. 

Tulokset löydät liigan omalta sivulta. Tervetuloa!

 

 
Päivitetty 14.3.2024

OSALLISTU JA VAIKUTA

Toimintamme pyörii pääasiassa vapaaehtoistyöllä, rakkaudesta lajiin! Tule mukaan jäsentoimintaan ja vaikuta seuran kehitykseen. Voit myös jättää meille palautetta ja kehitysideoita. Siirry palautelomakkeelle »


YHTEYSTIEDOT

Hevosluodon melontavaja
Hevosluodontie, 28100 Pori (tien päässä)
Puh. 050 5208 033 vajan ollessa auki

Siirry yhteydenottolomakkeelle »


AUKIOLOAJAT

Vaja on avoinna vuokraajille kesäkuusta elokuuhun. Jäsenenä voit lunastaa avaimen ja hyödyntää vajaa ympäri vuoden.

Aukioloajat yhteystiedot-sivulla »


FACEBOOK

Jäsenillä on Facebookissa oma ryhmä, jossa voit etsiä seuraa melontaretkille sekä suunnitella retkiä ja tapahtumia.

Mennäänkö melomaan -ryhmä »